Neděle, 19 května, 2024
aktuality

Planetové převodovky jsou nedílnou součástí běžných strojů

Možná vás to překvapí, ale planetové převodovky jsou poměrně běžnou součástkou. Najdete je totiž tam, kde byste je možná nečekali. Čtěte v tomto článku.

Pracovní stroje jsou v dnešním světě naprosto nezbytné. Ulehčují nám spoustu práce a úsilí, které pak můžeme vrhnout do něčeho jiného. Věděli jste ale, že důležitou součástí těchto strojů jsou často převodové motory Bühler? Kde všude se s nimi můžete setkat? Na to vám odpovíme v následujících řádcích.

Součást stroje

Planetové převodovky Bühler a šnekové převodovky Bühler jsou velice oblíbené v celé řadě odvětví. Především bez planetových převodovek se neobejde celá řada pracovních strojů ve stavebním průmyslu, v zemědělství, lesnictví nebo přepravě. A to především díky jejich dokonalým vlastnostem, které umožňují stroji vykonávat celou řadu pohybů.

Planetové převodovky Bühler se používají především pro pohon pojezdu. Setkat se s ním tedy můžete například u bagrů, silničních válců, kombajnů nebo jeřábů. Zkrátka tam, kde je potřeba naplno využít možností otočné části stroje nebo pohonu bubnu navijáku. Největší výhodou planetových převodovek je totiž možnost přenosu vysokých krouticích momentů. To znamená, že umožní stroji byť jen základní pohyb. A to aniž by tato součást potřebovala výrazně hodně místa v celé konstrukci stroje.

Maximální kvalita

Jde tedy o ideální řešení nejen pro kolové a pásové podvozky. Jejich momentů je totiž možné využít i při relativně vysokých sjezdových rychlostech a při dlouhodobé zátěži. Díky tomu je možné tyto součástky používat i dlouhá léta bez nutnosti výměny. Nezapomínejte ovšem na pravidelný servis. Ten je ale nutný i u klasických aut.

A pokud si chcete koupit zbrusu novou součástku do vašeho stroje, pak se mrkněte na eshop Schmachtl.cz. Naleznete tu totiž široký sortiment nejen planetových a šnekových převodovek. Vše navíc pořídíte za skvělé ceny a s garancí maximální kvality.

0 out of 5
- REKLAMA -magazín

*** Další články autora ***

magazín
magazín

--- Naše weby ---

magazín
magazín
magazín

Kontakt

Provozovatelem všech webů je
Ing. Vítězslav Kotík, MBA
U Michelského mlýna 1535
Praha 4
140 00

IČO: 42143659
DIČ: CZ7211162761

Bankovní spojení:
2001807788/2010
IBAN: CZ12 2010 0000 0020 0180 7788
SWIFT: FIOBCZPP
Kontaktovat nás můžete na mailu:  
Redakce: info@press-media.cz