Sobota, 18 května, 2024
aktuality

Pozor na chronický únavový syndrom CFS

Doposud byl základním symptomem pro CFS déletrvající únava, což není tak úplně správně. Jestliže nemocný vyčerpá množství energie , kterým disponuje, může dojít ke kolapsu.  V některých případech se jedná o poškození mitochondrií, které zajišťují přísun energie imunitním, mozkovým a svalovým buňkám. Mitochondrie tvoří součást lidských buněk, kde fungují na principu „buněčné elektrárny“.  Viry a bakterie mohou napadat části tělesných orgánů a narušovat je.

Jak lze zlepšit zdravotní stav při CFS

Stav postižených CFS se může zlepšit za pomoci lipidové substituční terapie, která se zprostředkovává prostřednictvím doplňku stravy s antioxidanty, které pomáhají zabránit oxidačnímu poškození membrány. Lipidová substituční terapie pomáhá obnovit sníženou funkci mitochondrií prostřednictvím přísunu nepoškozených lipidů do buněčné organely.

Systémové onemocnění

CFS je považováno za vážné chronické , komplexní , systémové onemocnění. odborné výzkumy se v budoucnu budou soustřeďovat na vývoj biomarkerů, což jsou indikátory biologických a patologických procesů, pomocí kterých se určí příčiny chronického únavového syndromu.

Současně budou výzkumy zkoumat, zda lidé na shodnou infekci reagují rozdílným způsobem. Někteří lidé projdou nákazou v krátkém čase a bez větších potíží, u jiných může vést stejná infekce až ke vzniku CFS.

0 out of 5
- REKLAMA -magazín

*** Další články autora ***

magazín
magazín

--- Naše weby ---

magazín
magazín
magazín

Kontakt

Provozovatelem všech webů je
Ing. Vítězslav Kotík, MBA
U Michelského mlýna 1535
Praha 4
140 00

IČO: 42143659
DIČ: CZ7211162761

Bankovní spojení:
2001807788/2010
IBAN: CZ12 2010 0000 0020 0180 7788
SWIFT: FIOBCZPP
Kontaktovat nás můžete na mailu:  
Redakce: info@press-media.cz